Tattoo Laser Removal
De laser verwarmt het pigment in de huid door middel van een zeer sterke lichtbundel en het pigment zal verdampen, de huid kan na de laserbehandeling rood en gezwollen zijn en duurt enkele dagen om te herstellen. De huid heeft ongeveer 4 tot 6 weken nodig om volledig te herstellen, dus deze periode moet worden aangehouden voordat u een volgende behandeling kunt ondergaan.
Permanente make-up & tatoeages verwijderen
Bij Health & Beauty by Rani wordt de Q-Switched Nd: YAG laser gebruikt voor het verwijderen van permanente make-up en/of tatoeages.
Het is een (zeer) nieuwe laser die door The American Academy of Dermatology wordt gezien aan dé aangewezen laser voor het verwijderen van tatoeages! Hij is daarom ook zeer geschikt voor het veilig en snel verwijderen van permanente make-up.
Het plaatsen van permanente make-up is vergelijkbaar met het plaatsen van een tatoeage, behalve dan dat de techniek wat anders is.
Het pigment wordt oppervlakkiger in de huid gebracht en de gebruikte pigmenten voor permanente make-up zijn vaak een mix van kleuren om de juist kleurnuance te krijgen. De Q-Switched Nd: YAG laser zendt laserpulsen uit die minder dan een miljoenste seconde duren. De energie van deze energiepulsen dringt de huid binnen en vernietigen onder de huid de ingekapselde deeltjes inkt van de make-up.
Uiteraard is de Q-Switched Nd: YAG laser uitvoerig getest en draagt de laser het FDA-keurmerk!
Permanente make-up verwijderen: de behandeling
Tijdens de behandeling kleurt de huid eerst wit. Na een half uur ziet u de permanente make-up weer gewoon zitten. Later wordt de huid rood en warm en kunnen er wat korstjes en blaasjes ontstaan. Pas na 10 tot 20 dagen is het resultaat van de laserbehandeling echt goed zichtbaar. Over het algemeen zijn drie tot vijf behandelingen met steeds een pauze van 8 weken ertussen voldoende om uw wenkbrauwen aanzienlijk lichter te maken. Eventueel kan de permanente make-up daarna opnieuw worden gezet. Het voordeel van het eerst verwijderen van de PMU is dat onze PMU-specialist kan werken zonder rekening te houden met onzorgvuldigheden van de vorige behandelaar.
Vraag & antwoord
Doet het verwijderen van permanente make-up pijn?
Permanente make-up verwijderen is niet volledig pijnloos. Toch is er voor de behandeling geen verdoving nodig. De pijnprikkels zijn vaak goed te verdragen. De meeste mensen vergelijken het gevoel ('de pijn') met die van het laten zetten van de permanente make-up. Anderen omschrijven het als het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten.
Wanneer moet de behandeling uitgesteld worden?
- Wanneer je bruin bent van de zon van de zonnebank
- Bij recente tatoeages (minder dan 8 weken oud )
- Bij koorts
- Bij het slikken van antibiotica en van huidverdunnende medicijnen zoals roaccutane
- Bij zwangerschap
- Bij epilepsie die niet onder controle is *
- Wanneer je chemotherapie van bestraling ondergaat *
- Wanneer er metalen prothesen onder je tatoeage zitten *
- Wanneer je een pacemaker hebt *
- Bij auto immuunziekten *
*alleen wanneer je van je kunsten een bewijs meeneemt dat hij akkoord gaat dat je gelaserd mag worden, behandelen wij wel.
Hoe lang duurt het vooraleer een tattoo weg is?
70% van al mijn klanten is na 1,5 á 2 jaar klaar. Soms een jaar eerder, soms een jaar later.
Je wilt uiteraard zo snel mogelijk van je tattoo af. Logisch. Alleen kun je dit proces helaas niet versnellen. Je kunt niets doen waardoor je tattoo sneller verdwijnt. Je zult je dus moeten neerleggen bij het feit dat je van je tattoo af kunt komen, maar dat het proces zich niet laat haasten.
Krijg je littekens of pigmentverlies?
Nee, absoluut niet. Tenzij je de nazorginstructies of het behandeladvies niet naleeft. De laser richt zich uitsluitend op de inkt van de tattoo en waardoor de huid niet kan beschadigen. Hierdoor houd je geen littekens aan over op zowel een blanke of donkere huid.
Wat zijn de risico's?
De een heeft totaal nergens last van de ander heeft last van een of meer van de onderstaande punten:
Bloeduitstorting: Je kan meteen na de behandeling of in de dagen erna last krijgen van een bloeduitstorting. De huid kan er in sommige gevallen erg onrustig (rood en paars) uitzien. Zeker wanneer je aspirine hebt gebruikt, bloedverdunners neemt of alcohol hebt gedronken de avond voor je behandeling. Geen zorgen: alles trekt vanzelf weer weg en je ziet er uiteindelijk niets meer van. Belangrijk is wel dat je consequent blijft smeren met Alhydran tot de huid weer helemaal rustig is.
Puntbloedinkjes: Heel soms krijgt iemand puntbloedinkjes. Net als je een pukkeltjes iets te hard hebt uitgeknepen, kan er na de behandeling een klein beetje bloed in je verbandje zitten. Dit worden vaak kleine korstjes en verdwijnen vanzelf weer. Het kunnen tijdelijk witte plekjes worden. Wacht met je volgende behandeling tot deze helemaal zijn weg getrokken. Uiteraard niet aan de korstjes krabben, want dan kan je wel degelijk littekentjes krijgen. Plak er voor het slapen altijd een pleistertje overheen, om te voorkomen dat je toch krabt in je slaap.
Jeuk: Het behandelde gebied kan behoorlijk gaan jeuken. Het spreekt voor zich dat je niet moet krabben wanneer je korstjes of blaartjes hebt. Anders kan je daar littekentjes aan overhouden. Smeren met Alhydran helpt goed tegen de jeuk.
Korstjes: Je kunt korstjes krijgen na de behandeling. Alles verdwijnt zonder littekens of pigmentverlies zolang je niet aan de korstjes krabt en de nazorginstructies strikt naleeft. Belangrijk is dat je consequent 2 keer per dag insmeert met Alhydran tot de korstjes helemaal verdwenen zijn. Blijf daarna elke dag (een keer per dag) dun smeren om de huid te helpen bij optimaal herstel.
Witte plekjes: Je kan tijdelijk witte plekjes krijgen na het laseren. Deze trekken in bijna alle gevallen vanzelf weer weg. Wacht met je volgende behandeling tot deze helemaal hersteld zijn. Bij de een duurt dat langer dan bij de ander. Het hangt met name af van de plek waar de tattoo zich bevindt en hoe snel jouw lichaam hersteld. Zon en daglicht versnelt het herstel. Smeer altijd met een goede beschermingsfactor, minimaal factor 30 of hoger.
Donkere plekjes: Sommige mensen met een getinte of donkere huid hebben hypopigmentatie. Deze houden na een wondje een donker vlekje over. Als je dat hebt, is de kans groot dat je na het laseren donkere plekjes overhoudt. De keus is in dat geval aan jouzelf: of je houdt je tattoo of je laat hem verwijderen en houdt er rekening mee dat je donkere plekjes over kan houden.
Blaren: Je kan blaren krijgen. Afhankelijk van de grootte van je tattoo kan je ook een grote blaar krijgen. Schrik niet! Het ziet er enger uit dan het is. Je bent absoluut niet verbrand, je hebt namelijk een frictieblaar. Deze blaar is vergelijkbaar met een blaar op je voet. Je houdt er geen littekens aan over, wanneer je de nazorginstructies nauwgezet volgt.